PSYCHOLOGEN

Kinder- en jeugdpsychologen

PSYCHOLOGEN

Kinder- en
jeugdpsychologen test

Emilie De Cock

0486 20 10 64

 Wie zijn we?

 

Mijn naam is Emilie De Cock. Ik studeerde af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent. Nadien volgde ik een permanente vorming in de Forensische Psychiatrie en Psychologie.Sinds 2006 ben ik werkzaam in de bijzondere jeugdzorg, waar ik maatschappelijk kwetsbare kinderen en hun ouders opvolg, alsook jongeren die een misdrijf plegen.

In 2015 volgde ik een (5-daagse) opleiding in de speltherapie, alsook een kortdurende (10 – daagse) opleiding kindertherapie en begeleiding bij Tine Maeyens. In 2016 startte ik tenslotte mijn 4 – jarige therapeutische opleiding, Experiëntiële Integratieve Psychotherapie voor kinderen, jongeren en hun gezin bij Focus on Emotion.

Wat kunnen we voor u betekenen

Kinderen en jongeren kunnen ons op veel verschillende manieren tonen dat er vanbinnen iets niet goed zit: door negatieve aandacht te vragen of storend gedrag te stellen, thuis of in de klas bijvoorbeeld. Maar ook lusteloze (of depressieve) gevoelens, slaapmoeilijkheden, eetproblemen, pestgedrag, angsten, hyperactief en agressief gedrag kunnen  gevolgen zijn van emotioneel onbehagen.
Meestal heeft dit te maken met een complexe interactie tussen het kind of de jongere zelf en zijn omgeving.

Soms is het moeilijk om de betekenis te achterhalen van het probleem en zoek je als ouder hulp.
In therapie kan samen gezocht worden naar wat het kind of de jongere wil duidelijk maken aan zijn omgeving (o.a. aan de hand van creatieve middelen) en kan er gewerkt worden rond de emotionele conflicten.

Naast individuele therapie maken we graag tijd voor gezinsbegeleiding en opvoedingsondersteuning. We vinden het belangrijk om ouders, die tenslotte expert zijn van hun kind, te betrekken bij de begeleiding.

Aarzel dus niet om contact op te nemen. Wij maken graag tijd voor uw vraag.

Tenslotte: Naast therapeutische begeleiding, doen wij ook intelligentie – onderzoek.